logo

ADAC: “Respecteer verversingsintervallen en oliespecificaties bij Euro 6 trucks”

09-03-2016  |  Transportondernemers en truckwerkplaatsen die zich niet houden aan de onderhouds-voorschriften en olieverversingstermijnen van de fabrikant, riskeren steeds vaker kapitale schades aan de motor en de aandrijflijn. Dat meldt het Duitse ADAC Truck Service. Motorschade is - na elektrische storingen en bandenpech - pechoorzaak nummer drie voor vrachtwagens.

Volgens de statistieken van de ADAC Truck Service zijn ongeveer 26 procent van alle pechgevallen met vrachtwagens het gevolg van motorschade. Bovendien neemt volgens ADAC het aantal motorschades de laatste jaren alleen maar toe. De reden: bij de ontwikkeling van Euro 6 motoren zijn motorenfabrikanten technisch zeer diep moeten gaan. Dat heeft geleid tot zeer schone, zuinige en efficiënte motoren, maar die hoogwaardige techniek brengt helaas ook extra risico’s met zich mee.

"Op de onderhoudsintervallen van de truckfabrikanten zit helemaal geen rek meer op. Wie de alarmmeldingen van het voertuig of het onderhoudsplan van de fabrikant negeert, loopt groot risico op motorschade," waarschuwt Werner Renz van ADAC Truck Service. Hij raadt ook het gebruik van oliën die niet voldoen aan de specificaties van de fabrikant ten zeerste af. Door te kiezen voor een goedkopere minderwaardige motorolie verliest de truckeigenaar in het geval van motorschades elke kans op een coulance-regeling van de importeur of fabrikant. 

Meer weten over Argos smeermiddelen voor Euro 6 truckmotoren?
Argos beschikt over een hoogwaardig assortiment truckmotoroliën die allen 100% voldoen aan de specificaties van motorenfabrikanten. Kijk in onze online oliezoekmachine welke Argos smeermiddelen geschikt zijn (incl. verversingsintervallen) voor uw vrachtwagens of neem contact op met de officiële Argos distributeur in uw regio. Zij adviseren u graag over het beste product voor uw specifieke situatie!
 

Terug naar overzicht