logo

Argos 0W-20 en 5W-30 motoroliën voor de nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross

19-01-2018  |  Onlangs heeft Mitsubishi de motorolie-aanbevelingen voor haar nieuwe Eclipse Cross modellen bekendgemaakt. De Mitsubishi Eclipse Cross heeft een direct ingespoten turbo benzinemotor. Voor deze nieuwe 4B40 motor gaat de voorkeur van Mitsubishi uit naar een motorolie met een viscositeit van SAE 0W-20. Daarnaast moet bij deze motoren rekening gehouden worden met zgn. "Low Speed Pre Ignition" (afgekort LSPI oftewel pingelen). Daarom moet de motorolie ook aan de volgende 3 criteria voldoen:

1. API SN-classificatie
2. Calciumgehalte
3. TBN-gehalte >6,37 mg KOH/g

Argos Oil beschikt met haar FE 0W-20 A1/B1 motorolie over een product dat aan al deze eisen voldoet. Bovendien voldoet deze olie ook aan de specifieke eisen van Ford en GM om Low Speed Pre Ignition problemen te voorkomen. Aangezien voor verschillende Mitsubishi Cleartec benzinemotoren de ACEA A1/B1 of API SM specificaties worden voorgeschreven, is de Argos Oil FE 0W-20 A1/B1 ook geschikt voor deze modellen.

Een prima alternatief is de Argos Oil LS 5W-30 C3. Deze motorolie voldoet ook aan bovengenoemde 3 criteria én volgens de instructies van Mitsubishi geldt voor een 5W-30 olie hetzelfde brede temperatuurbereik als voor een 0W-20. Aangezien voor verschillende Mitsubishi Cleartec benzinemotoren de ACEA A1/B1 of API SM specificaties werd voorgeschreven en een 5W-30 viscositeit ook is toegestaan, is Argos Oil LS 5W-30 C3 tevens geschikt voor deze eerdere modellen.

Met de keuze voor Argos Oil LS 5W-30 C3 is een extra motorolie in de werkplaats niet meer nodig met als voordeel het gebruiksgemak en daarnaast is het afvullen met de verkeerde motorolie niet mogelijk. Daarentegen is Argos Oil FE 0W-20 A1/B1 de voorkeursaanbeveling voor bepaalde Mitsubishi modellen en geeft het optimale brandstofbesparing voor de eigenaar van de auto. Beide opties zullen dan ook in de praktijk voorkomen.

Meer weten over Argos Oil smeermiddelen voor Mitsubishi? Raadpleeg nu onze medewerkers voor een vrijblijvend advies voor uw wagenpark.

Terug naar overzicht