logo

Argos Oil opnieuw sponsor en smeermiddelenpartner van de Whispering Giant

17-02-2017  |  Argos Oil zal in 2017 opnieuw optreden als sponsor en smeermiddelenpartner van het Tractor Pulling Team Egmond. Dit team van enthousiaste leden nemen met hun zelfgebouwde tractor “Whispering Giant” deel aan tractorpulling wedstrijden door heel Nederland en Europa.

In de Nederlandse competitie rijdt de Whispering Giant mee in de Modified- en Unlimited klasse van de Grand National sectie van de NTTO (Nederlandse truck & tractorpulling organisatie). In de Eurocup competitie is de Whispering Giant te vinden in de 4,0 ton Modified klasse van de ETPC (European Tractor Pulling Committee).

De Whispering Giant wordt in de Modified klasse aangedreven door 3 Isotov turbines, goed voor ca 5700 pk. In de Unlimited en in de Eurocup 4,0 ton Modified rijdt de tractor met 4 Isotov turbines met een gezamelijk vermogen van ca 7600 pk.

De Isotov TV3-117M turbine werd ontworpen door het Russische Klimov voor gebruik op de Mi-14, een Sovjet militaire transporthelikopter. In de loop der tijd zou de TV3-117 als krachtbron dienen in 95% van alle helikopters ontwikkeld voor het Russische leger.

Technische specificities:
Engines: Isotov TV3-117M (1900hp)
Frame: 4mm Weldox Steel
Rear Axel: Custombuild with DAF and ZF
Crossbox: Custombuild Fuller and Eaton
Front Tires: Goodyear Flight Custom II
Rear Wheels: Midwest USA
Rear Tires: Firestone Puller 2000 HP
Datalogger: Racepak G2XPro

Wil je graag meer weten over deze unieke tractor, onboard video’s bekijken of op de hoogte blijven van het laatste nieuws, ga dan naar www.whisperinggiant.nl.

Terug naar overzicht