logo

Nieuwe Toyota motorolie-aanbeveling beperkt oliesoorten in de werkplaats

16-12-2015  |  Toyota heeft de motorolie-aanbevelingen voor haar dieselmotoren aangepast. In eerste instantie werd bij de Toyota Verso 1.6 D-4D-F (bouwjaar 2014-) het ACEA C2 voorschrift gehanteerd in lijn met de aanbeveling voor de andere benzine- en dieselmotoren bij Toyota. Dit is echter inmiddels aangepast naar ACEA C3 en bij de nieuwe Avensis 1.6 D-4D-F en 2.0 D-4D-F (bouwjaar 2015-) wordt nu logischerwijs eveneens C3 voorgeschreven.

Alle Toyota modellen onderhouden met slechts 1 motorolie
Aangezien een motorolie met (alleen) ACEA C3 aan alle technische vereisten voldoet van ACEA C2, behalve aan de brandstofbesparing van minimaal 2,5%, is het mogelijk om de nu in gebruik zijnde C2 motorolie om te zetten naar een C3 motorolie.

Bij Argos vindt u 2 motoroliën die reeds over de C2/C3 specificaties beschikken, namelijk Supreme LS 5W-30 C3 en Supreme LL 5W-30. Met één van deze producten kunt u alle Toyota motoren smeren, bespaart u op extra opslag van een 2de oliesoort en voorkomt u kostbare vergissingen.

Meer weten over Argos smeermiddelen voor Toyota personenwagens?
Stel dan uw vraag of neem contact op met de officiële Argos distributeur in uw regio. Zij adviseren u graag vrijblijvend over het beste en meest voordelige product voor uw specifieke situatie!

(noot: de nieuwe Avensis is helaas nog niet te zien in onze oliezoekmachine. Bij twijfel of vragen, neem dan contact op met onze distributeurs)

Terug naar overzicht