logo

Over Argos

Argos is een Nederlands tankstation en smeermiddelen merk, onderdeel van het Zwitserse bedrijf VARO. Deze toonaangevende oliemaatschappij is actief op het gebied van raffinage, opslag en distributie van olieproducten in Noordwest-Europa.  In haar raffinaderijen in Beieren (Duitsland) en Cressier (Zwitserland) destilleert VARO benzine, diesel en stookolie uit ruwe olie. Daarna verzorgt VARO het transport, de opslag en de distributie van deze producten naar haar klanten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. 

In Nederland heeft Argos een netwerk van ruim 70 tankstations, al dan niet met shop. Naast de standaard brandstoffen Euro 95 en Diesel, bieden zij op veel tankstations Blue One 95, autogas en/of aardgas (CNG) aan. Het uitgangspunt is steeds een hoge kwaliteit brandstof tegen een eerlijke prijs.

Netwerk van Argos Oil distributeurs

Ondanks haar sterke positie in de West-Europese energiemarkt, gelooft VARO sterk in de kracht van regionaal actieve bedrijven en de directe aanwezigheid die zij hebben in hun werkgebied. Een concreet voorbeeld hiervan zijn de Argos Oil smeermiddelen die op de markt worden gebracht door 2 officiële Argos distributeurs, namelijk GP Groot brandstoffen en oliehandel B.V. uit Heiloo en Van Kessel Olie B.V. uit Milheeze. Allebei beschikken zij over jarenlange ervaring in de distributie en klantondersteuning van olieproducten. Bovendien zijn hun medewerkers vertrouwd met alle ins-en-outs van Argos Oil smeermiddelen.