logo

Food grade producten

OPTIFOOD GEAR PG 150
Deze volsynthetische tandwielkastolie smeert vrijwel alle types industriële tandwieloverbrengingen zoals bv. rechte en hoektandwielen, wormaandrijvingen, reductoren van roerwerken, draaitafels, kettingvariatoren, rol- en glijlagers, pompen, enz. Deze olie kan ook gebruikt worden voor systemen waar waterafscheiding noodzakelijk is.

Argos Oil OPTIFOOD GEAR PG 150 biedt smering onder hoge bedrijfstemperaturen tot 180°C, voorkomt “lakvorming” en maakt verlengde smeerintervallen mogelijk. Deze olie is nagenoeg geur-, kleur- en smaakloos en heeft een viscositeit van 150.

Specificaties:

ISO 12925-1 CKT, VG 150
ISO-L-CKT (volgens ISO/DIS 6743-6)
DIN 51517-3 CLP
Geregistreerd volgens InS H1
OPTIFOOD GEAR PAO

Deze 100% synthetische tandwielkastolie op basis van polyalphaolefines (PAO) is bestemd voor licht tot middelzwaar belaste industriële tandwiel-overbrengingen zoals rechte en hoektandwielen, wormaandrijvingen, reductoren van roerwerken, draaitafels, kettingvariatoren, rol- en glijlagers, pompen, vacuümpompen en circulatiesystemen.

Argos Oil OPTIFOOD GEAR PAO is nagenoeg geur-, kleur- en smaakloos en is verkrijgbaar met een viscositeit van 150, 220, 320 en 460.

OPTIFOOD GEAR 220

Deze hoogwaardige semi-synthetische tandwiel-kastolie is bestemd voor licht tot middelzwaar belaste industriële tandwieloverbrengingen. Dit product beschikt over zeer goede anti-slijtage en anti-oxidatie eigenschappen en is nagenoeg geur-, kleur- en smaakloos en heeft een viscositeit van 220.

Specificaties:

Geregistreerd volgens NSF H1, Kosher en Halal

OPTIFOOD AW-P 15
Deze synthetische hydraulische olie is bestemd voor diverse circulatie- en hydraulische systemen, zoals bijvoorbeeld in productie-, vul- en verpakkings-machines. Dit product is met name geschikt voor toepassingen met temperaturen tot ver beneden het vriespunt en kan ook gebruikt worden voor lichtbelaste tandwielen, in sommige variatoren en in lagers.

Argos Oil OPTIFOOD AW-P 15 is nagenoeg geur-, kleur- en smaakloos en heeft een viscositeit van 15.

Specificaties:

HVLP volgens DIN 51524 Part 3
ISO-L-HS volgens ISO/DIS 6743-4
Geregistreerd volgens InS H1
OPTIFOOD AW

Deze hoogwaardige hydraulische olie op basis van een White Oil is speciaal ontwikkeld voor hydraulische systemen in de levensmiddelenindustrie, zoals machines voor productie, vullen en verpakken, waarbij zeer goede anti-slijtage, oxidatie en corrosie eigenschappen noodzakelijk zijn. Dit product is tevens geschikt voor o.a. lichtbelaste tandwielen, sommige variatoren en lagers.

Argos Oil OPTIFOOD AW is nagenoeg geur-, kleur- en smaakloos en is verkrijgbaar met een viscositeit van 22, 32, 46 en 68.

OPTIFOOD COMPRESSOR

Deze compressorolie op basis van 100% synthetische basisoliën wordt met name aanbevolen voor de smering van zuiger-, schotten- en schroefluchtcompressoren. De hoge thermische stabiliteit en zeer lage mate van afzetting maken een lange standtijd van deze olie mogelijk.

Argos Oil OPTIFOOD COMPRESSOR is geelachtig van kleur en nagenoeg geur- en smaakloos en is verkrijgbaar met een viscositeit van 46 en 100.

OPTIFOOD GREASE ALX 2

Dit synthetisch vet is ontwikkeld voor de smering van zwaarbelaste glij-, kogel- en rollagers in o.a. de bottelarij-, bakkerij-, zuivel-, veevoeding- en slagerij-industrie. Door de combinatie van een hoogvisceuze basisolie en een aluminiumcomplexe zeepstructuur, heeft dit vet uitstekende waterwerende en lastdragende eigenschappen.

Argos Oil OPTIFOOD GREASE ALX 2 kan ingezet worden bij lage en hoge temperaturen, zware belastingen, lage snelheden en waar waterbestendigheid het gebruik van conventionele vetten uitsluit.

Specificaties:

DIN 51 502
ISO 12924
KPHC2K-40
ISO-L-XDCEB2
Geregistreerd volgens NSF H1, Kosher en Halal

OPTIFOOD GREASE CS 2
Dit vet op basis van een “white-oil” met een Calcium Sulphonaat zeepstructuur is bestemd voor de smering van zwaarbelaste glij-, kogel- en rollagers. Dit vet heeft uitstekende corrosie-, oxidatie- en slijtage-eigenschappen, is mechanisch erg stabiel en heeft een zeer goede weerstand tegen schokbelasting.

Argos Oil OPTIFOOD GREASE CS 2 kan ingezet worden in een breed temperatuurbereik (-40°C tot +200°C), zware belastingen, medium tot hoge snelheden en waar waterbestendigheid het gebruik van conventionele vetten uitsluit.

Specificaties:

Geregistreerd volgens InS H1
OPTIFOOD GREASE CS 2 HD
Dit vet op basis van een PAO met een Calcium Sulphonate zeep-skelet is bestemd voor de smering van zwaarbelaste glij-, kogel- en rollagers, bijvoorbeeld in de bottelarij-, bakkerij-, zuivel-, veevoeding- en slagerij-industrie. Dit vet is bestand tegen de meeste standaard reinigingsmiddelen, is mechanisch erg stabiel en beschikt over zeer goede Extreme Pressure en corrosie prestaties.

Argos Oil OPTIFOOD GREASE CS 2 HD kan ingezet worden bij lage- tot mediumtoerenlagers, met een temperatuurbereik van -30°C tot 175°C, zware- en schokbelastingen en daar waar waterbestendigheid het gebruik van conventionele vetten uitsluit.

Specificaties:

Geregistreerd volgens InS H1
OPTIFOOD GREASE PTFE-HT
Dit synthetisch vet op basis van een “non-soap” basisverdikker wordt ingezet voor de smering van kogel-, rol- en glijlagers, bijvoorbeeld in bak- en droogovens in bakkerijen en in de conserven industrie. Dit vet is chemisch inert, niet brandbaar, niet toxisch en wordt niet beïnvloed door water en stoom, waardoor uitspoeling van dit smeermiddel voorkomen wordt.

Argos Oil OPTIFOOD GREASE PTFE-HT kan ingezet worden bij kogel-, rol- en glijlagers met een lange interval en bij constante temperaturen tot 270°C (en kortstondig tot wel 300°C). Daarnaast is dit vet compatibel met de meest gebruikte afdichtingen, pakkingen, slangen en coatings.

Specificaties:

Geregistreerd volgens InS H1
OPTIFOOD MULTI PURPOSE SPRAY

Dit universeel smeermiddel en kruipolie op basis van minerale witte olie is uitstekend geschikt voor het losmaken van verroeste en vastzittende onderdelen en voor de smering van kettingen, scharnieren, voedseltransport toepassingen en naaimachines. Dit product beschikt over een sterke smerende werking, geeft een goede bescherming tegen corrosie en is kleur- en geurloos.

Specificaties:

Geregistreerd volgens NSF H1

OPTIFOOD CLEANER SPRAY

Dit universeel reinigings- en ontvettingsmiddel verwijdert vetten, bitumen, harsen, siliconen, lijm en andere vervuilingen van o.a. transportbanden, tandwielen, cilinders, sloten, kettinggeleiders, scharnieren, spindels, enz.

Specificaties:

Geregistreerd volgens NSF K1 en K3

OPTIFOOD CHAIN SPRAY

Dit goedhechtende universeel synthetisch smeermiddel op basis van polyalphaolefines (PAO) met PTFE is uitstekend geschikt voor de smering van kettingen, scharnieren, voedseltransport en naaimachines. Dit product beschikt over een sterke smerende werking, is waterbestendig, geeft een goede corrosiebescherming, is inzetbaar binnen een uitgebreid temperatuurbereik en is transparant van kleur.

Specificaties:

Geregistreerd volgens NSF H1

OPTIFOOD SILICON SPRAY

Dit universeel smeermiddel op basis van siliconen is uitstekend geschikt voor smering tussen onderdelen van metaal of kunststof zoals bijv. transportbanden, snij-onderdelen, plastic componenten, katrollen, enz. Dit product is kleur- en geurloos.

Specificaties:

Geregistreerd volgens NSF H1